Bokomslag: En och åttiotvå, ögonfärg blå

En och åttiotvå, ögonfärg blå

Nätdejting har blivit ett populärt sätt att försöka hitta en partner genom. Miljontals människor världen över sysslar med detta kontaktsökande via dator. I många fall leder sökandet till kontakter som kan bli positiva och livslånga, men i olyckliga fall kan man också bli indragen i relationer som kan påverka en på ett negativt sätt.

Det är inte alltid lätt att bedöma personen bakom de profiler som presenteras på nätet. Är personen ärlig eller är han/hon en bedragare? Finns det farliga människor på dessa sajter? Vad ska man se upp med eller tänka på när man ägnar sig åt detta sökande? Mirjam Tapper har i denna bok skildrat tio typer av män man kan möta på nätet.

Möt falskmyntaren Egon, sexsadisten Sten-Åke och Henrik, den rätte. Berättelserna bygger på livshistorier författaren hört i sitt arbete som livsrådgivare och egen research. För att göra de tunga berättelserna lite mera läsvärda är de skrivna med lite humor och distans. Många som någon gång nätdejtat kommer säkert att kunna känna igen sig i skildringarna.


Provläs ett kapitel:  Egon — falskmyntaren (pdf)